5 dôvodov, prečo kúpiť žene zlatý šperk5 dôvodov, prečo kúpiť žene zlatý šperk

Zlatý kov zdobil ženy od nepamäti. Neplatí to len pre zlato, ale pre šperky všeobecne. Takéto dary majú zázračnú schopnosť. Dokážu totiž vyčariť úsmev aj na tej najsmutnejšej tvári. V tomto článku vám prinášame päť dôvodov prečo žene kúpiť zlatý šperk.

Zlatý náhrdelník

Zlatý šperk je vyjadrením spoločenského statusu

Zlato je vzácny kov a vlastniť ho, znamená mať v spoločnosti určité postavenie. V minulosti bolo zlato priamym znakom prepychu a bohatstva. Nosiť ho zväčša mohli len šľachtické a kráľovské rodiny. Jeho vysoká hodnota ho stavia pred väčšinu ostatných šperkov, a preto aj automaticky reprezentuje najväčší luxus.

Kvalita a odolnosť evokuje stabilitu a trvácnosť

Zlato je odolný kov. Spomedzi všetkých kovov, ktoré sú pomerne dostupné, je tento jeden z mála, ktorý nehrdzavie. Tento kov vydrží veľmi dlho, čím vyjadruje pevnosť, stabilitu a istotu.  Jeho ľahká kujnosť umožňuje ľahké tvarovanie šperku, ale aj zasadzovanie rôznych drahých kameňov.

Zlato symbolizuje duchovnú čistotu

Okrem toho, že zlato vyjadruje bohatstvo a moc, je aj symbolom zdravia a duchovnej čistoty. Zlato sa často spája so slnkom, ktoré je zas symbolom šťastia, úspechu, prosperity a skutočného priateľstva. Ak teda chcete, aby vaša drahá polovička bola šťastná, zdravá a navyše, aby do domu priniesla aj bohatstvo, určite sa rozhodnite pre zlato.

Zlatý šperk je kus umenia

Typov šperkov vyrobených zo zlata je mnoho. Je to aj preto, že cena zlata išla dole a nový umelci si môžu dovoliť pracovať aj s týmto materiálom. Navyše je dobre kujný a odolný, takže sa môže tvarovať do rôznych tvarov. Zlatý šperk je skvelý doplnok k outfitu, ktorý osvieži vzhľad každej ženy.

Skvelý darček

Vzhľadom na to, že sa blíži Valentín, sviatok všetkých zaľúbených, je pekné kúpiť polovičke niečo hodnotné a pekné. Zlato je navyše vzácne, a predsa len si takéto veci nedarujete každý deň. Šperk vyrobený z toho kovu neomrzí, po celé generácie.  

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net


17.02.2015


Ďalšie články